Cosmoδρώμενα

parallax background

Cosmoδρώμενα

Street Bazaar στη Θεοδώρου Πουλίδου


Όλα τα χρώματα απλωμένα στη Θεοδώρου Πουλίδου. Μυρωδιές να σε κατακλύζουν, οι φωνές και τα χαμόγελα να συντροφεύουν την περιήγησή σου στον κόσμο. Σε αυτό το πολύχρωμο παζάρι έχετε την ευκαιρία να περάσετε, να θαυμάσετε και να αγοράσετε είδη λαϊκής τέχνης και παραδοσιακά προϊόντα που φέρνουν μαζί τους οι αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.


Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις


Το όραμα και η προσπάθεια ανθρώπων με σκοπό τη βοήθεια συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων αποτελεί προσπάθεια άξια θαυμασμού και προώθησης. Για αυτό το λόγο κάθε χρόνο φιλοξενούνται διάφορες ΜΚΟ στις οποίες δίνεται χώρος για να προωθούν το έργο τους και να παρουσιάζουν στο κοινό τις δράσεις τους. Άλλωστε η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων χρειάζεται μόνο μια σπίθα για να ανάψει. Και το Cosmopolis θέλει να είναι η σπίθα αυτή.

Ο Σύλλογος “ΠΝΟΗ για το παιδί και την οικογένεια”, δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το 2001 ύστερα από πρωτοβουλία γονέων που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Θέλοντας, λοιπόν, να δώσουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα αυτά, ενώθηκαν, συσπειρώθηκαν, με σκοπό να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα όχι μόνον των παιδιών τους, αλλά και άλλων παιδιών, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες. Έκτοτε διευρύνθηκαν οι δραστηριότητες του Συλλόγου καλύπτοντας και παρεμβαίνοντας σε σημαντικές ανάγκες και προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
Οι Γιατροί του Κόσμου / Médecins du Monde είναι μία διεθνής Μη Κυβερνητική, ανεξάρτητη, ανθρωπιστική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1980 στη Γαλλία. Η ιδρυτική ομάδα πίστεψε στη δύναμη της μαρτυρίας, στην ανάγκη της άμεσης ιατρικής παρέμβασης και στο δικαίωμα της ίσης πρόσβασης στην ιατρική φροντίδα, δίνοντας έμφαση στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς του πλανήτη. Οι Γιατροί του Κόσμου αποτελούν σήμερα ένα αναπόσπαστο μέρος του διεθνούς δικτύου των Μη-Κυβερνητικών Ανθρωπιστικών Οργανώσεων.
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σε αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Το μωσαϊκό των τοπίων που διαμορφώνεται από δάση πεύκης και δρυός, τα οποία διακόπτονται από ξέφωτα, βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τα αρπακτικά πουλιά. Στο Εθνικό Πάρκο διαβιώνουν τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης), ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.