ΜΚΟ

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας

Είναι το θεσμοθετημένο όργανο διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το υγροτοπικό σύμπλεγμα του Εθνικού Πάρκου είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας, λόγω της μεγάλης έκτασής του και της μεγάλης βιολογικής, αισθητικής, επιστημονικής, γεωμορφολογικής και παιδαγωγικής του αξίας. Σκοπός του Εθνικού Πάρκου είναι η αποτελεσματική προστασία των οικοτόπων και των σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας που ενδημούν και αναπαράγονται στην περιοχή.

Έδρα: Πόρτο Λάγος, Ξάνθη

Επίσημος ιστοχώρος: www.fd-nestosvistonis.gr

WWF Ελλάς

Αποτελεί το ανεξάρτητο ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του «Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση» (World Wildlife Fund) ή WWF όπως είναι γνωστό, καθώς και τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική οργάνωση της Ελλάδας, με έντονη παρουσία και σημαντικό έργο σε όλα τα επίπεδα της περιβαλλοντικής δράσης. Παρέχει ενημέρωση για τα προβλήματα του περιβάλλοντος και τα απειλούμενα είδη της Ελλάδος.

Έδρα: Αθήνα

Επίσημος ιστοχώρος: www.wwf.gr


MOm Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Β. Σποράδων

Η MOm δραστηριοποιείται για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του παράκτιου και θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας μέσα από την προστασία της μεσογειακής φώκιας, του μοναδικού είδους φώκιας της Μεσογείου και του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη. Μια εξειδικευμένη και αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων διάφορων ειδικοτήτων (π.χ. βιολόγων, τεχνικών πεδίου, εκπαιδευτικών και ανθρώπων της επικοινωνίας) με τη βοήθεια εθελοντών, υλοποιούν δράσεις σε 5 βασικούς τομείς: Διάσωση και Περίθαλψη, Προστασία και Διαχείριση, Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Έδρα: Αλόννησος

Επίσημος ιστοχώρος: www.mom.gr

Κιβωτός του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Έδρα: Αθήνα

Επίσημος ιστοχώρος: www.kivotostoukosmou.org


Praksis

Κύριος στόχος της είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Δίνει έμφαση στην καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και στην υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Εδώ και 18 χρόνια προσφέρει προγράμματα βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ανεξαρτήτως από φύλο, χρώμα, εθνικότητα, φυλή, πολιτική ή θρησκευτική κατεύθυνση και σεξουαλικό προσανατολισμό.

Έδρα: Αθήνα

Επίσημος ιστοχώρος: https://www.praksis.gr/el/

Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία

Ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία από τον Αύγουστο του 2001, εργάζεται σε διεθνές επίπεδο και προωθεί κάθε δράση, σκέψη και πρωτοβουλία που στοχεύει στον τερματισμό των πολέμων στον κόσμο, αλλά και στην εξάλειψη της βίας και της διάκρισης σε κάθε μορφή τους. Η μεθοδολογία εργασίας του είναι βασισμένη στην ενεργή μη-βία.

Έδρα: Αθήνα

Επίσημος ιστοχώρος: www.kosmosxorispolemous.gr


Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων ΝΑΟΜΙ

Στόχος του είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς πρόσφυγες και δραστηριότητες για την ένταξή τους στην κοινωνία. Στο επαγγελματικά διαμορφωμένο εργαστήριο που διαθέτει διδάσκονται και εκπαιδεύονται πρόσφυγες από επαγγελματίες στην κοπτική, ραπτική και μετατροπή ρούχων. Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται περισσότερα από 40 άτομα. Στόχος είναι να μπορούν αργότερα να ράβουν για την οικογένεια και τους φίλους τους, αλλά και να βρουν εργασία στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας για να μπορούν ανεξάρτητοι πλέον να φροντίζουν την οικογένειά τους. Στο εργαστήριο ραπτικής παράγονται ποδιές μαγειρικής, καθώς και ζακέτες και παλτό από καθαρισμένες και απολυμασμένες κουβέρτες του «Camp Ειδομένη». Όλα τα έσοδα διατίθενται σε πρόσφυγες, ιδιαίτερα σε οικογένειες με παιδιά, για είδη διατροφής, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σχολικά είδη, εισιτήρια μετακίνησης ΟΑΣΘ και διαμονή σε σπίτια και ξενοδοχεία.

Έδρα: Θεσσαλονίκη

Επίσημος ιστοχώρος: www.naomi-thessaloniki.net